17.8.2008

Syyskierroksen jännitysnäytelmä

Meno uudenmaan piirin vitosen 3. lohkossa on sarjan keskikastin ja häntäpään välillä mennyt yhä tasaisemmaksi ja näyttääkin siltä, että putoamisen suhteen tullaan käymään vielä tiukka kamppailu ainakin 6-8 joukkueen välillä. Näyttää siltä, että NJS 2 ja VanPa tulevat ainakin tästä taistelusta selviämään kunnialla. Meidän kanssa kovinta kamppailua viimeisistä sijoista käyvät lohkossa ainakin joukkueet RePa -93, Oldstars, IVU Skoobarit ja FC Tuusula. Tämän hetken tiedon mukaan sarjasta putoaa 2 viimeistä joukkuetta.

Sen verran ailahtelevia ovat meidän otteet olleet, että nyt ennen kaikkea katse alaspäin kohti lohkon viimeisiä sijoja. Nyt peliin pitää saada lisää varmuutta ja tasapeliottelut on käännettävä viimeisessä seitsemässä pelissä voitoiksi. Voittoja on tullut aivan liian vähän. Maalisuhde 18-27 ei mairittele hyökkäys- eikä puolustuspäätä. Maaleja on tehty vain vähän yli 1,5 maalia per ottelu. Sillä lukemalla ei voittoja ainakaan kovinkaan helposti oteta jos samaan aikaan omissa soi vähintään 2 kertaa pelissä.

Peli ei ole kulkenut odotetulla tavalla ja monet ovat joutuneet huomaamaan, että talvella nostetut tavoitteet eivät ehkä olekaan niin helposti saavutettavissa, kuin olisi voinut kuvitella. 11 peliä 11 pistettä. Vieraskentältä pisteitä on haettu vain 2 ja siksi voidaanki olla tyytyväisiä, että jäljellä olevista seitsemästä ottelusta viisi ottelua pelataan Rajatorpassa. Kerran matkustetaan Hyrylään Skavan vieraaksi ja kertaalleen jo monet traumat jättäneelle Klaukkalan Tekonurmelle. Ohjelma suosii siinä mielessä myös meitä loppukaudesta, että kaikki enemmän putoamistaistelussa mukana olevat joukkueet kohdataan juuri kotikentällä Rajiksessa. Ohjelmaa tarkasteltaessa voisikin olettaa, että Ug:n vahvin jakso sarjassa on vielä edessäpäin. Pisteitä tuskin Rajiksestakaan ilmaiseksi tulee.

Odotettua oli, että syyskierroksen alku tulee ainakin Tuusula pelin osalta olemaan hankala. Lähes kaikki ns. avainpelaajat puuttuivat kokoonpanosta (käpylä cup) ja tämä oli tiedostetusti otettu riski juuri tähän nurmipeliin. Nurmelta on myös vaikea hakea pisteitä jos ei koko kesän aikana pysty yhtään kertaa nurmella treenaamaan. Enkä nyt väitä, että meidän joukkue olisi välttämättä muutenkaan parhaimmillaan nurtsilla. Mutta väittäisin, että kotikentällä nurmella pelaavat joukkueet saavat kentästä hieman lisähyötyä. Väheksymättä kenenkään peliesityksiä. Homma voi tietenkin mennä toisinkin päin. Joku joukkue ei kykene välttämättä pelaamaan hiekalla. Parhaat voittavat tietenkin kaikilla alustoilla.

Kukaan tuskin haluaa ensi kaudella pelata tunnin pelejä kutosessa, varsinkaan kun joukkueen pelaajarinki on varsin iso. Tunnista ei montaakaan minuuttia riitä henkilökohtaista peliaikaa, jos oletetaan vielä, että peliin satuttaisiin saamaan täydet 20 miestä. Ja kutonen on aina kutosta. Tätä emme varmaankaan halua ja luulisi tässä olevan tarpeeksi syytä alkaa pelaamaan huomattavasti paremmin.

Eipä kuitenkaan maalailla liikaa piruja seinille. Kausi on kuitenkin vielä täysin pelastettavissa. Pisteitä on jaossa vielä 21 seitsemästä ottelusta ja sarjan kolmostilakin on vielä täydellisillä onnistumisilla aivan haarukassa. Tärkeintä olisi nyt seuraavasta neljästä pelistä saada sen verran pisteitä, ettei pisteitä olisi pakko ottaa esimerkiksi Pathovenilta tai Skavaböleltä, jotka kohdataan toiseksi ja kolmanneksi viimeisessä pelissä. Nämä ovat kuitenkin kaksi selvästi sarjan parasta joukkuetta. Mikä on sitten riittävä määrä pisteitä? Neljästä pelistä olisi nyt ainakin 5-7 pojoa saatava, että pikkasen olisi taas helpompi hengittää. Ehkä tärkeimmät pelit ovat Repaa ja IVUa vastaan. VanPa peli tulee varmasti olemaan tiukka ja VanPan puolustuksen tuhoamiseksi pitäisi keksiä jotain. NJS peli vieraissa tulee olemaan vaikea.

Toivottavasti joukkue syttyy aivan uusiin liekkeihin, kun kauden tärkein vaihe on käsillä. Näihin liekkeihin bensaa kaataa joukkueen johtoporras, ottamalla käyttöön viimeiset oljenkorret eli niin sanotut ässät hihasta liittyen muun muassa otteluihin valmistautumiseen ;)

Ensimmäinen kuiville pääsy taistelu perjantaina 22.8 Rajatorpassa kello 18, vastassa RePa -93.

Ei kommentteja: